Muguruza schakelt Kerber uit, droomtoernooi Rybarikova gaat verder

Tennisster Angelique Kerber, de mondiale nummer één, ligt uit het toernooi op Wimbledon. In de achtste finales werd ze in een mooi duel uitgeschakeld door Garbiñe Muguruza, de Spaanse nummer vijftien van de wereld. Kerber schopte het vorig jaar nog tot de finale in Londen, een jaar nadat Muguruza dat deed. De Spaanse zegevierde met 4-6, 6-4, 6-4.

Ook de nummer vijf van de plaatsingslijst, Caroline Wozniacki, kon haar koffers pakken. De Deense was niet opgewassen tegen de nummer 25 van de wereld, de Amerikaanse Coco Vandeweghe: 7-6 (4), 6-4. Svetlana Kuznetsova sloeg zich voor de derde keer in haar carrière, maar pas de eerste keer sinds 2007, naar de kwartfinales. De als zevende geplaatste Russische schakelde de Poolse Agnieszka Radwanska (9) overtuigend uit: 6-2, 6-4.

De grote sensatie van het vrouwentoernooi is ongetwijfeld Magdalena Rybarikova. De 28-jarige Slowaakse doet toch al een kleine tien jaar mee aan Grand Slams, maar schopte het nooit verder dan drie derderondepartijen. Op Wimbledon stond ze voor het eerst in de achtste finales, maar voor de nummer 87 van de wereld blijft het daar niet bij. De Kroatische Petra Martic werd haar volgende slachtoffer en dus mag Rybarikova zich opmaken voor de laatste acht: 6-4, 2-6, 6-3.

Rybarikova neemt het in de kwartfinales overigens op tegen Vandeweghe, Muguruza speelt tegen Kuznetsova.

Muguruza schakelt Kerber uit (Pro Shots / Action Images)
Muguruza schakelt Kerber uit (Pro Shots / Action Images)