Nederlandse MMA-ster verruilt UFC voor concurrent

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde MMA-journalist Chamatkar Sandhu van de website MMAjunkie verruilt de Leidse MMA-ster Gegard Mousasi de UFC voor de grote concurrent Bellator. Het contract van Mousasi met de UFC liep een aantal dagen geleden af en ondanks nieuwe contractonderhandelingen zijn beide kampen niet tot een overeenstemming gekomen.

Voormalig Strikeforce- en Dreamkampioen Mousasi klaagt al tijden dat hij niet voldoende betaald krijgt bij de UFC, ook al slaat hij de ene concurrent na de andere de octagon uit. Na zijn indrukwekkende winst op oud kampioen Chris Weidman, zijn laatste gevecht onder zijn contract, eiste de Nederlander dan ook een flinke salarisverhoging. UFC directeur Dana White was echter nooit onder de indruk van de rustige Nederlander met Iraaks en Armeens bloed.

Volgens de bron van Sandhu vond de advocaat die de onderhandelingen voor de UFC leidde Mousasi niet een grote naam die een groot salaris verdient. Daarna besloot Mousasi bij Bellator te gaan kijken. Scott Coker, een groot fan van Mousasi, hapte direct toe zoals hij al vaker gedaan heeft bij UFC-talent.

Een groot voordeel van vechten bij Bellator is dat vechters hun eigen sponsoren op de kleding mogen dragen, terwijl UFC-vechters verplicht zijn om Reebok sportkleding te dragen. Veel vechters zijn dan ook inkomen misgelopen sinds die deal inging en zij hun goed betalende sponsoren vaarwel moesten zeggen.

De verrassende overstap zou betekenen dat Mousasi een kans op UFC-goud laat liggen, iets waarvan hij eerder nog zei dat misschien nog wel belangrijker te vinden dan een hoog salaris. Blijkbaar is die uitspraak door de realiteit ingehaald. Mocht dit gerucht waar zijn, dan betekent dat ook dat Mousasi sowieso niet tijdens UFC Rotterdam op 2 september in de octagon te zien zal zijn.

Een officiële reactie vanuit het kamp van Mousasi laat nog even op zich wachten.

update 21:08 uur

Inmiddels is het officieel bevestigd dat Gegard Mousasi een contract bij Bellator heeft getekend voor zes gevechten.


Mousasi (boven, midden) met zijn succesvolle team onder leiding van Bert Kops (onder, foto: Getty images)