'Totti gelinkt aan Japans avontuur'

Francesco Totti kan toch nog een hoofdstuk aan zijn actieve loopbaan toevoegen: Tokyo Verdy wil de Romein naar Japan halen. De Japanse tweedeklasser droomt hardop van een enorme stunt: de 40-jarige Francesco Totti naar de club halen. Totti zwaaide eind mei af bij AS Roma, maar kondigde het einde van zijn actieve loopbaan nooit definitief aan.

"Ik heb van Totti's zaakwaarnemer gehoord dat hij op dit moment twee opties heeft: bij AS Roma blijven of naar Verdy komen. Er zijn voor hem nu geen opties in de Verenigde Staten", zegt Hideyuki Hanyu, president van Tokyo Verdy, tegen lokale media. "Er waren aanbiedingen uit Miami en Los Angeles, maar er is mij verteld dat dat niet gaat gebeuren. Ik hoor ook dat veel fans zeggen: 'Totti moet in Rome afsluiten', maar Totti wil die beslissing zelf nemen. Wellicht gaat hij in zijn eentje reizen en beslist hij het ook in zijn eentje. Hij moet hier wel serieus over nadenken", aldus de preses.

Totti speelde 25 jaar in het eerste van AS Roma, nadat hij daar ook in de jeugd had gespeeld. Zijn hoofd boven aan ander tenue is voor velen moeilijk voor te stellen. Een vervolg in Japan zou, om meerdere redenen, een enorme verrassing zijn. "We hebben geen financiële moeilijkheden, anders zouden we hem geen aanbieding doen. We zouden ook nooit een andere speler kopen, want Totti is speciaal. Ik laat het zo snel mogelijk weten als Totti naar ons komt. In potentie kan hij al over twaalf dagen spelen bij ons", aldus Hanyu.

'Totti gelinkt aan Japans avontuur' (Pro Shots / Insidefoto)
'Totti gelinkt aan Japans avontuur' (Pro Shots / Insidefoto)