Groenewegen: "Moet de sprint gewoon eens eerder aangaan"

Net zoals donderdag kwam Dylan Groenewegen ook vandaag niet verder dan een zesde plaats. De sprinter van LottoNL-Jumbo twijfelde of hij wel de juiste keuze had gemaakt. "Misschien had ik zelf eerder aan moeten gaan", zei Groenewegen na de finish tegenover de NOS.

"Misschien moet ik gewoon een keer gaan sprinten en dan maar kijken waar het schip strandt. Nu ging ik pas op 150 meter voor de finish staan. Misschien moet ik denken dat die anderen ook wel eens moe worden'', aldus Groenewegen, die de sprint na de komende bergetappes op een andere manier in wil gaan.

"Het was een vrij snelle en lange sprint. Ik zat in het wiel van Kristoff en op zich was dat goed. Ik had geen geweldige benen, ze voelden best wel gaar. Maar toen we gingen sprinten, ging het wel'', vertelde Groenewegen verder. "Het wordt nu twee dagen overleven en dan hoop ik er weer te staan. We weten dat Kittel en Démare heel sterk zijn op het moment, we blijven proberen en misschien lukt het dan wel. Je wilt altijd meer, daar gaan we voor.''