Belgische fans Sagan pislink: "Wij kijken geen Tour meer!"

Een groep Belgische supporters van wielrenner Peter Sagan is pislink. Het gaat zelfs zo ver dat de flink op de pik getrapte groep weigert om in het café - waar ze schijnbaar wekenlang elke dag, de hele dag uithangen - de TV nog op de Tour te zetten. De Slowaak werd dinsdag uit de Tour gezet nadat hij in de slotfase van de vierde etappe de nodige gevaarlijke fratsen uithaalde, wat onder meer leidde tot een zware valpartij van Mark Cavendish, John Degenkolb en Ben Swift.

Sporza interviewde de woedende fans. "Een wereldkampioen zomaar buitensluiten is een delicate situatie", omschrijft iemand het, waarbij hij overigens schoorvoetend toegeeft dat de sanctie wat hem betreft toch wel terecht was. Een ander is het daar toch niet mee eens. "Die mag hier nooit meer binnenkomen!", vermoedelijk doelend op juryvoorzitter Philippe Mariën, een Belg. "We kijken geen koers meer, we drinken geen champagne meer, we zijn kwoad", brabbelt de Vlaming woensdagmiddag, met een versgevuld glas bier in de handen.

De mannen blijven uiteraard dag na dag na dag de hele middag aan het bier lurken, maar de TV gaat niet meer op de Tour. Wimbledon, dat gaan ze nu maar kijken.