Hordeloopsters Harrison bloedsnel in Hongarije

In het Hongaarse Székesfehérvár werd dinsdagavond de Gyulai Memorial gehouden, een atletiekwedstrijd waar vrij veel internationale toppers aanwezig waren. Dat leverde een aantal sterke resultaten op.

De klapper van de dag kwam zonder twijfel op naam van hordeloopster Kendra Harrison. Op de 100 meter horden liep zij met 12,20 vorig jaar het uit 1988 stammende wereldrecord (12,21) van Yordanka Donkova uit de boeken en ook nu is ze weer in topvorm. Bij een nauwelijks voelbare rugwind snelde de Amerikaanse naar 12,28, de gedeeld tiende tijd ooit. Naast haarzelf en Donkova waren alleen de Bulgaarse Ginka Zagorcheva, de Russische Ludmila Engquist en de Amerikaanse Brianna Rollins ooit sneller.

De 100 meter bij de mannen werd gewonnen door Justin Gatlin, die met 9,98 welgeteld 0,01 seconde sneller was dan de Zuid-Afrikaan Akani Simbine. Met een ijzersterke tijd van 12,96 seconden was ook Omar McLeod weer erg snel op de 110 meter horden. De Jamaicaan liep vorige maand al naar 12,90, een van de snelste tijden ooit, en is de topfavoriet om volgende maand de wereldtitel te pakken.