Federer en Djokovic na opgaven simpel door op Wimbledon

Novak Djokovic en Roger Federer hebben zich beiden zonder overmatige inspanning geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De twee oud-kampioenen konden allebei na één set en een paar games weer terug naar het hotel, omdat hun tegenstanders er de brui aan gaven.

Djokovic stond tegenover de Slowaak Martin Klizan, die vanaf het begin al niet fit leek. Toch sleepte hij drie games uit het vuur in de eerste set, alvorens hij bij 6-3, 2-0 opgaf met een kuitblessure. Federer nam het op tegen Alexander Dolgopolov uit Oekraïne, die net als Klizan drie games won in set één. Bij 6-3, 3-0 moest ook Dolgopolov echter opgeven, in zijn geval wegens een enkelblessure.

De als 22e geplaatste Fransman Richard Gasquet dolf in ronde één al het onderspit. De Spaanse veteraan David Ferrer was in vier sets te sterk: 6-3, 6-4, 5-7, 6-2. De nummer zes van de plaatsingslijst, Milos Raonic, speelde een stroevere partij dan verwacht, maar schakelde Jan-Lennard Struff met 7-6 (5), 6-2, 7-6 (4) wel uit. Ook Gaël Monfils (als 15e geplaatst) kon zijn ticket voor de tweede ronde boeken na een 6-3, 7-5, 6-4 overwinning op een andere Duitser, Daniel Brands. 

Federer en Djokovic na opgaven simpel door op Wimbledon (Pro Shots / Action Images)
Federer en Djokovic na opgaven simpel door op Wimbledon (Pro Shots / Action Images)