Nederland wint ruim van Duitsland op EK onder 19

De Nederlandse jeugdvoetballers zijn het Europees kampioenschap onder 19 in Georgië bijzonder goed begonnen. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg won met liefst 4-1 van Duitsland.

Nederland is in Georgië niet met de sterkst mogelijke selectie aanwezig. Zo zouden bijvoorbeeld Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Giovanni Troupée voor het team uit mogen komen, maar zij zijn bij hun clubs al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Met NEC'er Ferdi Kadioglu was er overigens wel een Eredivisiespeler aanwezig in de basis.

Bij rust stond het nog 0-0, maar al snel barstte het duel los. Aymen Barkok bracht de Duitsers kort na de pauze op 1-0, maar die vreugde was van korte duur. De pas 17-jarige PSV'er Joël Piroe bracht Nederland enkele minuten later op gelijke hoogte en een half uur later completeerde hij zelfs zijn hattrick: 3-1. In de slotfase viel NEC-speler Jay-Roy Grot nog in en hij bracht de eindstand met een fraaie goal op 4-1.

Donderdag speelt Nederland tegen Engeland, zondag volgt het laatste groepsduel tegen Bulgarije, dat maandag van Engeland verloor. De eerste twee in de groep gaan naar de halve finales.