Nadal en Nishikori simpel door op Wimbledon

Rafael Nadal heeft zich zonder overmatige inspanning geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. De als vierde geplaatste Spanjaard stond tegenover de Australiër John Millman, de mondiale nummer 137. Millman kon weinig partij bieden en Nadal won dan ook in drie sets: 6-1, 6-3, 6-2.

Ook Marin Cilic (7) had het niet overdreven moeilijk. De Kroaat hoopt voor de vierde keer op rij de kwartfinales te bereiken en Philipp Kohlschreiber was de eerste horde. Die nam Cilic vakkundig, want de Duitser werd met 6-4, 6-2, 6-3 opzij geschoven. Kei Nishikori (9) had het nog een stuk minder moeilijk. De Japanner speelde tegen Marco Cecchinato en de Italiaan kon niet meer dan vier games winnen: 6-2, 6-2, 6-0.

De als zestiende geplaatste Luxemburger Gilles Müller trof in de Hongaarse wildcardspeler Marton Fucsovics een 25-jarige debutant, die aanvankelijk goed bij kon blijven, maar in de loop van de wedstrijd steeds duidelijk het onderspit dolf: 7-5, 6-4, 6-2. Roberto Bautista-Agut (18) boekte ondertussen een nette zege op de Oostenrijker Andreas Haider-Maurer: 6-3, 6-1, 6-2.