Berger: "Beuk Vettel tegen Hamilton belangrijk voor de sport"

Volgens voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger was het goed voor de sport dat Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan een beuk uitdeelde aan Lewis Hamilton.

De Brit versnelde bij een van de bochten achter de safety car niet gelijk, in tegenstelling tot bij de safetycarsituaties daarvoor en daarna, waarbij Vettel niet helemaal scherp was en op de achterkant van de Mercedes reed. Daar werd de Duitser nog boos om ook, want hij kwam naast Hamilton rijden en gaf hem zowaar een beuk, wat hem een stop-and-go-straf van tien seconden opleverde.

"Ze gingen daar allebei tot het randje", aldus Berger. "Dat is wel goed, en het is belangrijk voor de sport dat er zulke acties en situaties zijn. Ik vind het goed dat Vettel zijn emoties toont en ik vind het goed dat hij bestraft is. Wat mij betreft was die straf ook gewoon genoeg en is het klaar nu", doelend op het onderzoek van autosportbond FIA, die nog altijd kijkt of een extra straf mogelijk is.

Berger, die zelf tussen 1984 en 1997 meer dan tweehonderd F1-races reed, vond al het gedoe achteraf wat overtrokken. "Bij ons was dit elke race aan de orde, met het verschil dat niet alles op de camera's te zien was en dat er dus ook nauwelijks over gepraat werd", aldus de Oostenrijker. "Het is allemaal bij een lage snelheid gebeurt, dus was er weinig aan de hand. Hopelijk ziet de FIA dat ook zo."