Cross is Van Gerwen de baas op European Darts Open

Darter Rob Cross heeft in de achste finales van de European Darts Open de wereldkampioen verslagen. Cross was in Leverkusen Michael van Gerwen met 6-2 de baas.

Cross kwam met een 108-finish direct op 2-0, al maakte Van Gerwen deze break direct ongedaan. Het bleek echter de laatste legwinst te zijn voor de Brabander. Cross won vier legs op een rij en daarmee de partij. Zijn laatste finish was opnieuw vanaf 108. Van Gerwen had met 15% (2 uit 13) een belabberde score op zijn dubbels. Cross gooide 50% raak (6 uit 12). Beide darters haalde wel 102 gemiddeld.

Cross debuteert dit jaar met een tourkaart bij de PDC en wist dit jaar direct twee toernooien te winnen. Ook mag hij eind deze maand meedoen aan de World Matchplay. De Engelsman treft in de volgende ronde Mervyn King, die met 6-3 te sterk was voor Devon Petersen. Vanavond gaat het toernooi verder met de kwartfinales. Ook de halve finales en finale zullen nog gespeeld worden

Uitslagen European Tour #8: European Darts Open - achtste finales

Mensur Suljovic Bye (Joe Cullen Withdrew)
John Henderson 6-5 Alan Norris
Dave Chisnall 6-3 James Richardson
Peter Wright 6-3 Stephen Bunting
Gerwyn Price 6-3 Dimitri Van den Bergh
Michael Smith 6-3 Daryl Gurney
Mervyn King 6-3 Devon Petersen
Rob Cross 6-2 Michael van Gerwen