18 Moto3-coureurs bestraft met geldboete

Het regent straffen in de Moto3 tijdens het Duitse raceweekend op de Sachsenring. Maar liefst achttien rijders in de juniorklasse van het wereldkampioenschap wegrace - meer dan de helft van het veld - kregen van de wedstrijdleiding een boete van 500 euro opgelegd.

De geldstraffen werden zaterdagavond uitgedeeld wegens extreem langzaam rijden en het wachten op andere rijders in de eerste sector na het verlaten van pitlane. Ook Rotterdammer Bo Bendsneyder ontkwam niet aan een financiële reprimande. Daarnaast kenden Maria Herrera en Danny Kent dubbel pech: zij kregen vrijdag ook al een grid penalty wegens te langzaam rijden in drie opeenvolgende sectoren. Beiden moeten twaalf posities op de grid inleveren.

De overige vijftien coureurs die 500 euro mogen neertellen zijn: Patrick Pulkinen, Adam Norrodin, Nicolo Bulega, Livio Loi, Marco Bezzecchi, Andrea Migno, John McPhee, Fabio DiGiannantonio, Kaito Toba, Raul Fernandez, Darryn Binder, Nakarin Atiratphuvapat, Ayumu Sasaki, Jakub Kornfeil en tot slot Manuel Pagliani.