Tour de France tot en met 2023 bij de NOS

Waar de Italiaanse koersen alleen nog op Eurosport te zien zullen zijn, blijven de Franse koersen gewoon bij de NOS te zien. De Nederlandse Omroep Stichting heeft de uitzendrechten voor de Tour de France, maar ook andere wielerwedstrijden georganiseerd door ASO, verworven tot en met 2023. 

De NOS had nog een overeenkomst tot en met 2019, maar daar is nu vier jaar bijgekomen. NOS-directeur Jan de Jong is in zijn nopjes: "Het behouden van sportrechten is in het huidige medialandschap geen vanzelfsprekendheid. Vandaar dat de lengte en inhoud van het nieuwe contract bijzonder is. De NOS verslaat topsport. De Tour past naadloos in het NOS-aanbod met rechten van de Olympische Spelen, WK en EK voetbal en de Eredivisie. De Tour blijft de komende jaren journalistiek gezien zeer relevant, zeker nu Nederland met een talentvolle lichting wielrenners kans maakt op succes."

Nieuw in de overeenkomst is dat de NOS ook de rechten voor social media van de Tour de France heeft verworven, al gaat dat pas in vanaf 2020. "Door live sportevenementen ook via social media aan te bieden spelen we in op het mediagebruik van een groter en jonger publiek. De Tour is de komende jaren dus voor het breedst mogelijke publiek beschikbaar", aldus De Jong.   

De nieuwe overeenkomst bevat ook de uitzendrechten voor de wielerklassiekers Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl, Parijs-Nice, Critérium du Dauphiné en Parijs-Tours. De NOS beschikt over een uitgebreid wielerpakket, want ook de Ronde van Spanje (t/m 2020) en de wereldkampioenschappen wielrennen (t/m 2024) zijn de komende jaren bij de NOS te zien. 

Voor diegenen die denken: 'Ik kijk lekker op De Belg'. Dat kan, want ook Sporza heeft de rechten t/m 2023 binnen weten te halen. Er is een deal gesloten met de European Broadcast Union (EBU), waar de publieke omroepen van Nederland en België onder vallen.