Britse politie arresteert opa en oma voor besnijdenis kleinzoon

Een moeder uit Groot-Brittannië die in juli 2013 ontdekte dat haar zoontje was besneden na een logeerpartijtje bij opa en oma van vaderskant heeft na vier jaar strijden het gelijk aan haar kant gekregen.

Toen het jongetje thuis kwam na het logeren bij zijn Islamitische grootouders wilde ze hem verschonen. Op dat moment ontdekte de moeder dat hij was besneden: "Ik opende zijn luier en werd hysterisch. Het was zelfs zo erg dat ik de kamer moest verlaten. Zijn hele luiertje zat onder het bloed”, zo verklaarde de vrouw tegenover de BBC. Inmiddels is het jongetje vier jaar en klaagt hij vaak over pijn. De moeder: "Sinds hij kan praten, klaagt hij dat het pijn doet. Ik geef hem vaak crème om de pijn te verzachten, en heb hem verteld dat hij misschien later een nieuwe operatie nodig heeft. De besnijdenis is namelijk slecht uitgevoerd, slechts de helft van zijn voorhuid is verwijderd."

Na het ontdekken van de besnijdenis deed ze aangifte, maar in 2014 werd de zaak afgedaan als zijnde niet-strafbaar. De vrouw ging hier niet mee akkoord en riep de hulp van advocaat Saimo Chahal in. Deze werkt voor een actiegroep die strijdt voor een verbod op besnijdenissen in Groot-Brittannië. De politie heropende het onderzoek en arresteerde afgelopen week drie mensen: de 44-jarige opa en de 47-jarige oma van het jochie en de 61-jarige arts die de operatie uitvoerde. Hen wordt samenzwering met als doel het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel ten laste gelegd. Wat de rol van de vader in het verhaal is, is onduidelijk.