Alcohol op een stokje

Wie droomt er nu niet van? IJs met alcohol. Dit gat in de markt wordt nu gevuld door Bavaria, ze komen met het Radler ice 2.0 op de markt. Met 2% alcohol, dus speciaal voor volwassenen.

Mocht je dit weekend naar het festival Wish Outdoor in Beek en Donk gaan dan kun je ervan genieten, dit festival heeft de primeur. "Het is de bedoeling dat het deze zomer op veel meer festivals te verkrijgen is, al kan ik daar nog geen uitspraken over doen", zegt woordvoerster Rinske van den Bos. De Radlerijsjes komen ook in het schap van de supermarkt te liggen. Waarschijnlijk niet tussen de Raketjes en Magnums, want met 2% alcohol is hij alleen voor 18 jaar en ouder.

"We zijn ons ervan bewust dat ijsjes aantrekkelijk zijn voor kinderen, dus we vinden het belangrijk dat net als bij alle bieren duidelijk is dat er alcohol in zit", zegt Van den Bos. "Er komt 18+ op te staan, we doen ons uiterste best om er geen misverstanden over te laten bestaan: dit is echt een ijsje voor volwassenen."

Bavaria was er niet de eerste mee, de Aldi had eerder al een Mojito en gintonic-ijsje en ook op festivals waren al cocktailijsjes te koop. Bavaria is wel de eerste grote bierbrouwer met 'bier op een stokje'.