Taekwondoka Oogink grijpt naast wereldtitel

Op het wereldkampioenschap taekwondo in het Zuid-Koreaanse Muju staat Reshmie Oogink in de halve finales van de klasse tot 73 kilogram. De Nederlandse neemt het daarin op tegen voormalig olympisch kampioene Milica Mandic uit Servië, die eindelijk weer een grote titel hoopt te pakken. Oogink won nog nooit een mondiale medaille, maar die is alvast binnen: de verliezend halvefinalisten krijgen brons.

Hieronder is de finalesessie van vandaag live te volgen, waar we net begonnen zijn. Het programma met de volgorde van de wedstrijden hebben we er voor het gemak ook even bij gezet, dan weet je wanneer het Nederlandse vlaggetje uit de kast gehaald kan worden om Oogink aan te moedigen.

Gratis tip: blijf na haar halve finale even hangen voor het volgende gevecht. Anthony Obame won in 2012 olympisch zilver, de eerste medaille ooit voor Gabon, terwijl Abdoulrazak Issoufou vorig jaar namens Niger olympisch zilver won, de eerste olympische medaille voor Niger sinds 1972. Vooral Issoufou is een spectaculaire vechter om naar te kijken, dus laat de stream vooral aan staan.

Update 13.00 uur
Het is Oogink niet gelukt de WK-finale te bereiken. In een wat gezapige partij werd weinig gescoord en na twee perioden stond het 2-3 voor Mandic. In de laatste momenten van de wedstrijd trok Oogink de stand gelijk door een straf van Mandic, waar haar coach zonder succes tegen in beroep ging. Daardoor moest de golden score uitkomst bieden en daarin kreeg Oogink al snel een trap tegen het hoofd, waarmee Mandic naar de finale ging.

Het programma van de finalesessie van vandaag (Bron: World Taekwondo)
Het programma van de finalesessie van vandaag (Bron: World Taekwondo)

De livestream van de finalesessie (Bron: YouTube)