'Aké op weg naar AFC Bournemouth'

Nathan Aké gaat zijn carrière vermoedelijk vervolgen bij AFC Bournemouth, dat €22,5 miljoen overmaakt aan Chelsea.

Aké staat op het punt om herenigd te worden met Eddie Howe bij Bournemouth, dat een aantal clubs versloeg in de strijd om zijn handtekening, waaronder Southampton, Newcastle United en West Ham United, zo meldt Goal.

De 22-jarige verdediger zal op zeer korte termijn een contract voor langetermijn ondertekenen voordat hij officieel wordt gepresenteerd bij de club die hem in januari ook al definitief probeerde vast te leggen.

Howe speelde een grote rol in het vastleggen van Aké en de Nederlands international maakte duidelijk aan Chelsea dat hij de club wilde verlaten vanwege een tekort aan kansen in het eerste elftal.

Aké kwam in de eerste seizoenshelft van het vorige seizoen op huurbasis uit voor Bournemouth, maar keerde in januari terug bij Chelsea. Antonio Conte had moeite om zijn selectie te versterken en riep de huurling terug. Aké speelde slechts vijf wedstrijden voor Chelsea sinds zijn terugkeer, waarbij hij slechts één keer een basisplaats had in de Premier League.

De prestaties van Aké in Engeland bleven niet onopgemerkt bij het Nederlands elftal. Op 31 mei maakte hij in de oefeninterland tegen Marokko zijn debuut voor Oranje en vervolgens kwam hij ook in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg in actie.

Na Asmir Begovic wordt Aké de tweede Chelsea-speler die naar Bournemouth vertrekt voor een totaalbedrag van €36 miljoen.