Voorlopig geen extra beloftenteams in het amateurvoetbal

Eindelijk ook eens goed nieuws uit de bossen bij Zeist. De komende twee seizoenen zullen geen extra beloftenteams instromen in de voetbalpiramide. Dat heeft de KNVB woensdagavond laten weten. 

Na een week van gesprekken voeren met clubs uit het amateur- en betaald voetbal bleek daarover geen overeenstemming voor gevonden kunnen worden. Kortom de KNVB-directies van het amateur- en betaald voetbal moeten terug naar de tekentafel. Volgens de voetbalbond blijft er het doel dat er een situatie wordt gecreëerd waarmee zowel betaald- als amateurvoetbalclubs kunnen leven.

Alle partijen willen vanzelfsprekend zo snel mogelijk duidelijkheid hebben, maar hoe lang dit gaat duren is op dit moment nog niet bekend. Er is geen termijn afgesproken. 

Clubs uit de tweede en derde divisie en de hoofdklasse voelen doorgaans weinig voor voetballen tegen beloftenteams. Ze vinden de thuiswedstrijden tegen deze teams met vaak jonge profs niet interessant voor hun publiek. Dat gaat ten koste van de recette en andere inkomsten.

Amateurs spelen liever de in de regio populaire derby's. Bij uitwedstrijden tegen beloften komen vaak nog minder toeschouwers. Bovendien dienen de topamateurs dan vaak op een bijveld te spelen.