'AS Roma en Galatasaray gaan voor Willems'

PSV-verdediger Jetro Willems staat bij meerdere clubs op het lijstje om de nieuwe linksback te worden. Eén daarvan is AS Roma.

Willems werd dinsdag al door Calciomercato aan de Romeinen gelinkt en nu meldt ook De Telegraaf dat Roma gecharmeerd is van de PSV'er. Hij zou de derde speler kunnen worden die deze zomer vanuit de Eredivisie naar Rome verhuist. Héctor Moreno ging hem al voor, terwijl Feyenoorder Rick Karsdorp onderweg is.

Roma kan linksback Mário Rui verkopen aan Napoli, dat serieuze interesse heeft. In dat geval staat Willems bovenaan het lijstje om de Portugees op te volgen. In Eindhoven loopt het contract van de drievoudig international over een jaar af en daardoor hoeft hij maar zes tot acht miljoen euro te kosten.

Er zijn meer kapers op de kust, want ook Galatasaray en een paar clubs uit Frankrijk en Engeland hebben belangstelling. Vorig seizoen weigerde Willems een overstap naar AS Monaco, omdat hij mikte op een club uit Spanje of Engeland. Die droom heeft hij nog steeds, al houdt hij alle opties open.