Tour-selecties Cofidis en Direct Energie

In de komende Tour de France zal Cofidis voor ritzeges gaan. De Franse ploeg trekt in de sprint de kaart van Nacer Bouhanni. De Franse sprinter was in het verleden al succesvol in de Giro d'Italia en de Vuelta a España.

Bergop zal Cofidis het moeten hebben van de Spanjaarden Luis Angel Mate en Daniel Navarro. Voor Navarro was een negende plaats in het algemeen klassement zijn beste resuultaat in de Ronde van Frankrijk.

Naast Cofidis maakte ook Direct Energie selectie bekend. De ploeg van Jean-René Bernaudeau kiest vooral voor de ervaring. Thomas Voeckler zal voor veertiende en laatste keer deelnemen. Sylvain Chavenel zal zelfs voor de zestiende keer aan de start staan van de Ronde van Frankrijk.

Bryan Coquard ontbreekt bij de Franse ploeg. De sprinter was vorig seizoen nog dicht bij een ritzege in de Tour de France met een tweede en derde plaats. Coquard zal ook de ploeg aan het einde van het jaar verlaten, maar volgens Bernaudeau heeft hij dat niet meegenomen in de niet selectie van Coquard.

"In het begin van het seizoen was Bryan heel erg sterk en dus was hij logischerwijs de leider van onze ploeg”, geeft Bernaudeau aan tegenover Le Parisien. “Maar sinds enkele weken zien we daar niets meer van. In de Route du Sud en het Critérium du Dauphiné heeft hij Démare zelfs nooit kunnen uitdagen. En op het Frans kampioenschap eindigde hij niet eens in de groep met Démare. Op zulke momenten moet je objectief blijven en kijken wie in orde is en wie niet."

Selectie Cofidis voor Tour de France 2017
Nacer Bouhanni
Dimitri Claeys
Christophe Laporte
Cyril Lemoine
Daniel Navarro
Luis Angel Maté
Julien Simon
Geoffrey Soupe
Florian Sénéchal

Selectie Direct Energie voor Tour de France 2017
Thomas Boudat
Lilian Calmejane
Sylvain Chavanel
Yohann Gène
Adrien Petit
Perrig Quéméneur
Romain Sicard
Angelo Tulik
Thomas Voeckler