Rossi na TT-winst: "10e zege op mijn favoriete baan is heel speciaal"

Valentino Rossi won zondag de TT van Assen in de MotoGP en voor de Italiaanse legende was het al zijn tiende overwinning op het Drentse circuit. 

"Het was een geweldig gevecht met Zarco, Petrucci en Marquez", aldus Rossi na afloop, terwijl ook Andrea Dovizioso zich er aan het einde nog bij kwam melden. "Mijn tiende zege op mijn favoriete circuit is heel speciaal. De race was moeilijk en gezien de wisselende omstandigheden dit weekeinde was vooral de bandenkeuze voor iedereen erg lastig", zo doelt Rossi op het alsmaar wisselende weer.

"De harde band bleek het beste bij de Yamaha te passen en die hield zich goed. Toen het begon te regenen zat ik net in een goed ritme en aangezien ik wist dat Petrucci in zulke omstandigheden erg snel is, begon ik toch wat zenuwachtig te worden. De laatste ronden waren ongelooflijk, in de laatste bocht hield ik een strakke lijn om ervoor te zorgen dat hij mij niet meer in kon halen."

In het WK staat de top-4 na de TT zeer dicht op elkaar: Dovizioso, Maverick Viñales, Marquez en Rossi staan binnen elf punten van elkaar. "Het WK is nu weer helemaal open. Ik hoop dat ik volgende week op de Sachsenring nog zo'n goed resultaat neer kan zetten", besloot Rossi.

Rossi na TT-winst: "10e zege op mijn favoriete baan is heel speciaal" (Pro Shots / Cor Lasker)
Rossi na TT-winst: "10e zege op mijn favoriete baan is heel speciaal" (Pro Shots / Cor Lasker)