Bendsneyder in Assen naar eerste 'front row' ooit

Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft op het TT Circuit van Assen voor het eerst in zijn loopbaan een plekje op de eerste startrij voor een grand prix veroverd.

De 18-jarige Rotterdammer was in een natte Moto3-kwalificatie in Assen de op één na snelste coureur. Een tijd stond hij bovenaan, maar Jorge Martin, de meester van de kwalificaties dit jaar, dook er aan het einde nog ruim onderdoor.

Martin kwam uiteindelijk uit op 1:57,595 minuten, dik acht tienden sneller dan Bendsneyder. De Nederlander was op zijn beurt echter weer een goede acht tienden sneller dan Nicolo Bulega, die zondag naast hem zal staan op de eerste startrij. Nakarin Atiratphuvapat staat verrassend op plek vier, maar moest al wel bijna 2,5 seconden toegeven op Martin.

"Aan de ene kant is het jammer dat Martin er aan het eind nog onderdoor kwam, maar aan de andere kant ben ik gewoon superblij", aldus Bendsneyder na afloop. "Het was een lastige kwalificatie, de grip was niet helemaal hetzelfde als in de derde training, maar in de laatste ronde heb ik alles gegeven. Dat was dan net geen pole, maar ik ben supertevreden."