Volleyballers niet naar finale World League

De Nederlandse volleyballers zijn er niet in geslaagd de finale van de World League (divisie 2) te bereiken. In het Australische Gold Coast was Slovenië met 3-0 (25-15, 32-30, 25-20) te sterk voor Nederland.

Nederland keek in de eerste set al snel tegen een achterstand. Bij de eerste technische time-out stond Oranje met 8-3 achter. In het verloop van de eerste bleef Slovenië steeds verder uitlopen. Uiteindelijk wonnen ze de eerste set met 25-15.

In de tweede set kon Nederland wel tegenstand bieden tegen de vice-Europees Kampioen. Nederland kreeg vijf setpunten maar wist er geen enkele te benutten. Slovenië zou de tweede set met 32-30 pakken.

Net zoals in de eerste set keek Nederland in de derde set tegen een snelle achterstand aan. Bij de tweede technische time-out stond het 16-10 voor Slovenië. De ploeg van Gido Vermeulen kwam nog wel terug tot 21-19. Daarna pakte Slovenië weer de draad op won de set eenvoudig met 25-20.

Normaal gesproken zou promotie naar de prestigieuze groep 1 de inzet zijn geweest van de zogeheten Final Four, maar de wereldvolleybalbond FIVB lijkt daar een stokje voor te steken.

De FIVB is voornemens het concept van de World League vanaf 2018 of 2019 te wijzigen. Op de voorgestelde lijst van zestien landen zijn de Nederlandse volleyballers niet opgenomen.