Bijen Zonder Zorgen zoemt ¤4000 voorbij

De FOK!bijenactie, die sinds 2014 imkers helpt wanneer hun bijen worden vermoord door vandalen of sterven door andere noodlottigheden, heeft vandaag een belangrijke mijlpaal bereikt. Een FOK!'er die graag anoniem blijft doneerde €50 om postzegels en bijenbloemenzaadjes mee te kopen.

158 losse donaties verder na dat eerste interview met imker Jan Bos en zijn met vuurpijlen gevandaliseerde 'vuurwerkbijen', staat de teller nu op €4024,-. De meer dan honderd mensen die dit mogelijk maakten, voornamelijk FOK!'ers, worden dan ook zeer hartelijk bedankt.

De actie, die sinds kort door het leven gaat als een heuse stichting (stichting Bijen Zonder Zorgen), hielp al tientallen imkers aan nieuwe bijen, bijenkasten en camera's. In totaal is er €1.970,50 uitgegeven aan o.a. twee bijenkasten en 1,1 miljoen bijen. Ook is er €2.053,50 in kas. Van dat geld gaat Stichting BZZ vanzelfsprekend weer veel moois doen.

Het huidige lopende project betreft imker Liefting, wiens kasten gejat werden in april. BZZ vergoedt twee nieuwe kasten, bijenvolken en koninginnen - een geintje dat de imker normaal rond de €1000 zou kosten. Meer daarover over enkele weken.

Meer lezen over de actie? Alles wordt besproken in dit F&F-topic, op deze Facebookpagina en op deze website.

Dit zijn de ontkiemende zaadjes van FOK!bijenbloemenzaadjes. Dat is nog altijd te koop: een tuin vol bijen en de actie steunen, tegelijkertijd. Meer info hier