Van Bronckhorst: "Ik vergeet die dag nooit meer"

Giovanni van Bronckhorst geniet nog altijd van het kampioenschap van Feyenoord en blikte in gesprek met Recht uit Rotterdam terug op de titel.

"Ik ga dit nooit vergeten en ik denk dat dit voor heel veel mensen geldt", vertelde Van Bronckhorst. "Het is een enorme prestatie waar we erg trots op kunnen zijn. Het heeft heel veel met iedereen gedaan. Die dag van de laatste wedstrijd wil je iedere dag wel herbeleven."

In de allerlaatste speelronde wist Feyenoord het kampioenschap te veroveren met een overwinning op Heracles Almelo. Hierdoor kon Feyenoord voor het eerst sinds 18 jaar de schaal omhoog tillen. Nu, ongeveer een maand later, heeft Van Bronckhorst het met anderen uiteraard nog steeds over de titel.

"Je praat nu met mensen en die uiten hun gevoel wat zij toen meemaakte. Het is mooi dat je dat blije gevoel en die emotie zo met elkaar kunt delen. Dat is het mooie en unieke van topsport", aldus Van Bronckhorst.

De voorbereiding van het seizoen is nog niet begonnen voor Feyenoord, maar Van Bronckhorst heeft het druk zat. De oefenmeester moet rekening houden met het vertrek van Rick Karsdorp en hoopt spoedig aanwinsten aan de ploeg toe te kunnen voegen. Wat dat betreft worden onder meer Kevin Diks en Sofyan Amrabat genoemd.