Bandai Namco kondigt .hack//G.U. Last Recode aan

Bandai Namco heeft .hack//G.U. Last Recode voor PlayStation 4 en pc aangekondigd. De bundel bestaat uit drie titels: Rebirth, Reminisce, en Redemption. Deze zijn natuurlijk geremasterd voor full-HD, widescreen en 60fps. Er zijn ook gameplay-aanpassingen en nieuwe nog niet aangekondigde features beloofd.

.hack is gemaakt door ontwikkelaar CyberConnect2. Het is niet alleen bij computergames gebleven, maar ook manga's, anime en novels. De .hack-gamesspelen zich af in een alternatief 2010. Een computervirus, Pluto's Kiss', laat bijna elke computer in de wereld crashen. Toegang tot het internet wordt daarna afgesloten voor Jan Modaal om zoiets niet nog eens te laten gebeuren. Twee jaar later komt er een MMORPG met de naam The World uit. Het wordt populair, maar al snel geraken er mensen in coma door het spelen van het spel. Jij speelt Haseo die een andere speler in The World probeert te vangen. Die andere speler heeft een vriendin van Haseo verslagen in The World en haar in het echte leven in coma heeft gekregen.

.hack//G.U. Last Recode heeft een vloeiender verhaalverloop gekregen en wat aanpassingen in het gevechtsysteem. Ook is er een Cheat Modus waarmee je meteen op volle sterkte begint aan het spel.