Sauber bevestigt vertrek teambaas Kaltenborn

Monisha Kaltenborn is niet langer de teambaas van het Formule 1-team Sauber. Dit heeft aandeelhouder Longbow Finance via de website van het Zwitserse team laten weten. Haar opvolger zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Kaltenborn kwam in 2002 bij Sauber binnen als hoofd van de juridische afdeling en werd in 2010 baas van het bedrijf nadat eigenaar Peter Sauber de renstal gered had nadat BMW de stekker eruit had getrokken. De Oostenrijkse met Indiase roots werd een jaar later mede-aandeelhouder en in 2012 werd ze de eerste vrouwelijke teambaas in de Formule 1.

Vorig jaar verkochten Sauber en Kaltenborn hun aandelen in het team aan Longbow, maar Kaltenborn mocht aanblijven als teambaas. Nu heeft de Oostenrijkse de renstal per direct verlaten, waardoor het team komend weekend in Azerbeidzjan het moet doen zonder teambaas.

Volgens Motorsport ligt een verschil in inzicht ten grondslag aan de breuk. Er deden geruchten de ronde dat Longbow wilde dat coureur Marcus Ericsson zou worden voorgetrokken ten opzichte van Pascal Wehrlein die in Spanje wel vier punten voor het team sprokkelde. Kaltenborn zou het hier niet mee eens zijn geweest, waardoor een vertrek onvermijdelijk werd. Op haar website ontkent Sauber echter het voortrekken van een bepaalde coureur.

Oud-Force India en HRT-teambaas Colin Kolles zou in beeld zijn om Kaltenborn op te volgen. Vanuit Nederland is er ook belangstelling voor de baan.