3x3-basketballers verliezen schitterende WK-finale van Servië

De Nederlandse mannen zijn op het wereldkampioenschap 3x3-basketbal als tweede geëindigd. In een schitterende finale gingen Jesper Jobse, Joey Schelvis, Sjoerd Van Vilsteren en Bas Rozendaal onderuit tegen Servië, dat voor de derde keer in vier WK's de titel veroverde.

Servië speelde met vier van de beste spelers ter wereld in de gelederen, waaronder Dusan Bulut, ook op de vorige WK's al aanwezig. Met Bulut, Dejan Majstorovic en Jobse stonden de drie topscorers van het toernooi op het veld en dus beloofde het een mooie finale te worden.

Servië was de topfavoriet, maar toch kwam Nederland op een 5-3 voorsprong. Na ruim drie minuten kwamen de Serviërs gelijk en op voorsprong, maar een schitterende tweepunter van Schelvis bracht Oranje weer op gelijke hoogte.

Met 4:30 minuten te gaan leek Servië het af te maken door op 15-10 te komen, maar Nederland gaf zich niet gewonnen. Via Bas The Mountain Rozendaal en nog een schitterend 'tweetje' van Schelvis kwam het Nederlandse kwartet zelfs terug tot 18-16. 

Dit keer kon Servië het echter wel afmaken. Bulut, 's werelds beste speler, schoot het beslissende punt erin: 21-18.