De Koning's penis te groot voor minister Schultz van Haegen

Demissionair minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft een houten penis teruggegeven aan kunstenaar Peter de Koning. Volgende week betrekt het ministerie een nieuw pand en daar is geen plek meer voor de snoeiharde lul.

Twee jaar geleden kreeg Schultz van Haegen de houten en zeker niet paarsgepunte fallus van een stel actievoerders bij de opening van de A4. De mensen waren niet blij met de komst van de snelweg en toonden dat door de minister de grote houten penis in haar handen te drukken.

De Koning vindt het wel leuk dat hij de piemel terugkrijgt. "Dat ze hem al die tijd hebben bewaard is toch leuk om te horen", zegt hij, waarbij overigens niet bekend is of Schultz van Haegen het ongeveer één meter hoge ding constant in haar kantoor had staan.

De kunstenaar kreeg eerder deze week te horen dat er voor zijn kunstwerk geen plek meer is en hij had zelf de keuze wat ermee moest gebeuren. "Het ding past bij de minister in de kofferbak, ook al denk ik niet dat ze hem zelf terug komt brengen."

De Koning weet al waar hij het ding neer gaat zetten, maar dat verklapt hij nog niet. "Laten we zeggen dat iemand enorm de pik op mij heeft."