Rapper Prodigy (Mobb Deep) overleden

De Amerikaanse rapper, acteur en schrijver Albert Johnson, bij de meesten beter bekend als Prodigy, is gisteren op 42-jarige leeftijd overleden. De artiest werd vooral bekend als de ene helft van het legendarische New Yorkse rap duo Mobb Deep. Het treurige nieuws werd bekend gemaakt door het management van Prodigy. De rapper werd vorige week met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Las Vegas vanwege complicaties die werden veroorzaakt door de sikkelcelziekte waaraan hij leed. De woordvoerder kon evenwel niet aangeven waaraan Prodigy exact is overleden.

Rapper Prodigy werd in de jaren negentig bekend toen hij samen met zijn schoolvriend Havoc het duo Mobb Deep op had gericht. Van het duo verschenen toonaagevende albums zoals The Infamous (1995) en Hell On Earth (1996) waarmee het genre hardcore gangsta rap een nieuw gezicht kreeg. Ook hadden ze hits met nummers als 'Shook Ones, Pt. II', 'Hey Luv (Anything)' en 'Quiet Storm'.

In 2001 brengt Prodigy samen met Laura Checkoway zijn biografie My Infamous Life: The Autobiography of Mobb Deep’s Prodigy uit. Vanaf 2003 weet Prodigy ook regelmatig de pers te halen met arrestaties vanwege vuurwapenbezit en zit meerdere jaren achter de tralies. In 2011 heeft de rapper een rol in de documentaire Rhyme and Punishment, die over rappers in de gevangenis gaat. In 2016 verscheen zijn laatste boek getiteld Commissary Kitchen: My Infamous Prison Cookbook.