Murray laat zich op Queens verrassen door 'lucky loser'

Andy Murray lijkt nog niet klaar voor Wimbledon. De Schotse nummer één van de wereld liet zich dinsdagmiddag tijdens zijn eerste optreden bij op gras verrassen. De Australiër Jordan Thompson, de nummer negentig van de wereld, was Murray op Queens in twee sets de baas. Het werd 7-6 (4) en 6-2.

Murray won vorig jaar voor de vijfde keer in zijn loopbaan het toernooi in Londen te winnen. Vervolgens was hij ook de beste op het heilige gras van Wimbledon. Op Queens zou Murray het in de eerste ronde eigenlijk opnemen tegen Aljaz Bedene, maar de tot Brit genaturaliseerde Sloveen moest zich op het laatste moment terugtrekken vanwege een polsblessure. Murray kreeg daardoor op het centercourt te maken met 'lucky loser' Thompson.

Roger Federer heeft dinsdag in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Halle razendsnel afgerekend met Yuichi Sugita. De als eerste geplaatste Zwitserse tennisser was in 52 minuten klaar met zijn Japanse tegenstander. Het werd 6-3 en 6-1.

Federer herstelde zich met zijn zege van de verrassende nederlaag van vorige week tegen Tommy Haas in de eerste ronde in Stuttgart. In die Duitse stad speelde Federer zijn eerste toernooi van dit seizoen op gras. In de volgende ronde wacht de Duitser Mischa Zverev.