Oranje als groepswinnaar door in Hockey World League

De Nederlandse hockeyers hebben zich als poulewinnaar geplaatst voor de kwartfinale van de Hockey World League. In Londen was de ploeg van Max Caldas met 3-1 te sterk voor India.

Nederland stond na vijftien minuten al op 3-0 voorsprong tegen India, dankzij doelpunten van Thierry Brinkman, Sander Baart en Mirco Pruyser. In het tweede kwart deed India nog wat terug door een doelpunt van Akashdeep Singh.

In de tweede helft kreeg India nog genoeg kansen, maar doordat Pirmin Blaak een aantal prima reddingen had, bleef de stand op 3-1 staan. Door de winst is Nederland poulewinnaar in groep B.

In de kwartfinale speelt Nederland tegen de nummer vier van poule A: China of Maleisië. Beide landen komen maandagavond om 19.00 uur in actie.