'Ajax wil Kean van Juventus huren'

Moise Kean heeft een nieuw contract getekend bij Juventus. Het zeventienjarige toptalent staat nu tot medio 2020 onder contract bij de Italiaanse landskampioen. Doordat Kean nog minderjarig is, mag de aanvaller voor maximaal drie jaar worden vastgelegd.

De afgelopen tijd gingen al meerdere geruchten in de ronde over Kean. Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft nu echter met Juventus een overeenstemming weten te bereiken over een nieuw contract. Kean ligt dus voor de komende drie seizoenen vast en zal in Turijn zo'n 200.000 euro per jaar verdienen. De aanvaller debuteerde al in de hoofdmacht van Juventus en scoorde daarnaast tegen Bologna al zijn eerste doelpunt in de Serie A.

De komende tijd wil Juventus het toptalent laten rijpen in de Onder-19 van de club, totdat hij klaar is voor een definitieve plek in de hoofdmacht. Zaakwaarnemer Raiola denkt hier anders over en denkt dat het voor Kean beter is om in een andere competitie op het hoogste niveau ervaring op te doen. Ajax zou volgens Corriero dello Sport de beste papieren hebben om Kean tijdelijk in te lijven, terwijl ook Hellas Verona wordt genoemd als optie.