Dubbelslag GonÁalves in Ster ZLM Toer

José Gonçalves heeft in de Ster ZLM Toer de vierde etappe gewonnen. De Portugees van Katusha-Alpecin was in de Belgische Ardennen naar La Gileppe te sterk voor zijn medevluchter Laurens de Plus. Gonçalves neemt ook de leiderstrui over van Primoz Roglic.

In de vroege ontsnapping kozen zeven renners voor de aanval met daarbij drie Nederlanders: Wesley Kreder (Wanty-Groupe Gobert), Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij) en Folkert Oostra (Baby-Dump Cyclingteam). De zeven zouden meer dan vier minuten pakken op het peloton.

Van Goethem moest als eerste afhaken bij de vroege vlucht. In de achtergrond waren er velen aanvallen en zouden waardoor Pim Ligthart (Roompot-Nederlandse Loterij), De Plus (Quick-Step Floors), Gonçalves (Katusha – Alpecin) en Laurens ten Dam (Giant-Alpecin) aansluiting vinden bij de kopgroep, waar alleen nog Maxim Belkov (Katusha-Alpecin) en Antoine Warnier (WB Veranclassic Aqua Protect) over.

Roglic, de klassementsleider zou ook de aansluiting maken bij de kopgroep. Met nog dertig kilometer te rijden ging Gonçalves ervandoor. De Katusha-Alpecin renner kreeg het gezelschap van De Plus. Het tweetal zou meer dan één minuut pakken op de achtervolgende groep.

In de laatste kilometers kwam de groep van Roglic nog wel dichterbij, maar het duo had nog over. In de laatste hellende kilometer was Gonçalves te sterk voor de Belg De Plus. Roglic zou derde worden, maar moest toch de leiderstrui laten aan Gonçalves.