Pienaar: "Misschien nog voor een jaar naar Nederland"

Steven Pienaar overweegt om komende zomer terug te keren naar Nederland. De Zuid-Afrikaanse middenvelder kan transfervrij vertrekken bij Sunderland.

"De sleet is erop gaan zitten in de afgelopen twee jaar", vertelde Pienaar tegen Times Live. "Vanwege de manier waarop mijn lichaam gebouwd is en het type speler dat ik ben."

"Ik heb veel moeten doorstaan, maar het is op zichzelf al een prestatie om tien jaar lang op dit niveau te spelen. Ik ben trots dat ik dat heb gedaan. Fysiek was het moeilijk, maar ik heb tegen mezelf gezegd dat ik het zou doen en dat deed ik."

"Het tempo in Engeland ligt natuurlijk hoger dan in andere landen. Ik wil mezelf niet voor de gek houden en nog een jaar blijven. Misschien ga ik nog voor een jaar naar Nederland. Het tempo is daar lager en het voetbal is tactischer. Maar langer in Engeland blijven? Geen schijn van kans."

Pienaar speelde tussen 2001 en 2006 bij seizoenen voor Ajax en vertrok vervolgens naar Borussia Dortmund. Daarna kwam hij twee periodes uit voor Everton, met een onderbreking van anderhalf jaar bij Tottenham Hotspur en afgelopen seizoen speelde de Zuid-Afrikaan voor Sunderland.