Schuurs/Bertens onderuit in dubbelfinale Rosmalen

Kiki Bertens en Demi Schuurs zijn er zaterdag niet in geslaagd om het dubbelspel van het WTAt-toernooi in Rosmalen op hun naam te schrijven.
Het Nederlandse koppel ging in de finale 1 onderuit tegen de Slowaakse/Belgische duo Dominika Cibulkova/Kirsten Flipkens. Het werd 6-4, 4-6 en 6-10.

Bertens en Schuurs begonnen de partij goed met setwinst, maar daarna ging het mis op het gras in Rosmalen. De tweede set en de beslissende supertiebreak werd verloren. Bertens en Schuurs kwamen in die tiebreak al snel op een 4-1 achterstand en bleven constant achter de feiten aan moesten lopen. Op 9-6 maakten Cibulkova en Flipkens het op hun derde matchpoint gedecideerd af.

Bertens werd eerder deze week al verrassend in de eerste ronde van het enkelspel uitgeschakeld door de Duitse Andrea Petkovic. Schuurs is een dubbelspecialiste puur sang. Het is voor beide dames hun derde verloren dubbelfinale op WTA-niveau dit jaar. Bertens wist begin dit seizoen met met de Zweedse Johanna Larsson het WTA-toernooi van Auckland te winnen. Ze versloegen op het hardcourt in Australië in de finale toevaliggerwijs Schuurs en de Tsjechische Renata Voracova.

Bertens en Schuurs verliezen dubbelfinale in Rosmalen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Bertens en Schuurs verliezen dubbelfinale in Rosmalen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)