Groenewegen de snelste in Ster ZLM Tour

Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe gewonnen in de Ster ZLM toer. De Nederlands kampioen was na 186 kilometer de snelste in de massasprint. Tweede werd Max Walscheid voor Moreno Hofland.

In de etappe kozen zes renners voor de aanval met daarbij vijf Nederlanders en één Fransman: Stan Godrie (Verandas Willems-Crelan), Joey van Rhee, Rens te Stroet (Destil-Piels), Jasper Hamelink (Metec-TKH) en Rick Ottema (Baby Dump) en Jimmy Turgis (Cofidis). De zes hadden een maximale voorsprong van vier minuten.

Even was het peloton in meerdere groepen doordat LottoNL-Jumbo het in waaiers had getrokken, maar niet veel later was het peloton weer bij elkaar, doordat er niet voldoende wind stond.

Met nog twintig kilometer te gaan ging Van Rhee er alleen vandoor in de kopgroep. De renner van Destil-Piels zou op veertien kilometer gegrepen worden door het peloton. Met nog drie kilometer koos Dion Beukeboom voor de aanval, maar ook hij kreeg geen ruimte.

In de sprint was Groenewegen de snelste voor Walscheid van Sunweb. Hofland van Lotto Soudal zou derde worden in de tweede etappe. Primo¸ Roglič blijft leider in het algemeen klassement.