Rus speelt zich naar kwartfinales in Rosmalen

Tennisster Arantxa Rus heeft zich donderdag knap geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Rosmalen. De Nederlandse staat met een wildcard in het hoofdtoernooi en nam het in de tweede ronde op tegen de Tsjechische qualifier Andrea Hlavackova.

De Tsjechische is al jaren een absolute wereldtopper in het dubbelspel, maar in het enkelspel is ze niet meer de tophonderdspeelster die ze ooit was. Rus domineerde op het gras van Rosmalen in de eerste set en in set twee sloeg ze op 5-5 na zes breakpoints toe, waarna ze het zelf uitserveerde: 6-2, 7-5.

Het is voor Rus na Guangzhou 2008, Estoril 2010 en Bad Gastein 2013 pas de vierde keer in haar carrière dat ze de kwartfinales van een WTA-toernooi haalt. Een halve finale haalde ze nog niet, maar in Rosmalen mag ze een poging doen dat te veranderen. Rus moet dan winnen van de jonge Russische Natalia Vikhlyantseva, de mondiale nummer 74. Als ze dat voor elkaar krijgt zou ze voor het eerst in bijna drie jaar weer de top-150 van de wereld bereiken.

Arantxa Rus naar de kwartfinales in Rosmalen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Arantxa Rus naar de kwartfinales in Rosmalen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)