Voetballer steekt tegenstanders met naald: "Je moet slim zijn"

Afgelopen zondag zorgde de Argentijnse voetbalclub Sport Pacifico voor een daverende sensatie. De in een lagere divisie uitkomende club ging in het bekertoernooi op bezoek bij het grote Estudiantes. Die club was ruim favoriet, maar ging met 2-3 onderuit en ligt dus uit het bekertoernooi.

De underdogs werden thuis met groot feest onthaald, maar de feeststemming werd al snel wat minder. Pacifico-verdediger Federico Allende vertelde op de lokale radio hoe ze gewonnen hadden: "Je moet gemeen spelen om van grote clubs te winnen, zo gaat dat in het voetbal. Daarom bleef ik de aanvallers van Estudiantes steeds steken met een naaldje, want in het voetbal moet je slim zijn", zegt hij.

Vooral de Colombiaanse aanvaller Juan Otero werd bijna lekgeprikt door het irritante ventje. Klagen bij de scheidsrechter hielp niet, tot genoegen van Allende. "Ik heb hem echt helemaal uitgeschakeld, hij zal mij wel haten", lachte hij. Otero was echter niet de enige die niet blij was met Allende's acties.

De voorzitter van Sport Pacifico, Hector Moncada, is woest en wil de verdediger uit de club getrapt hebben. "We zijn totaal verbijsterd, de fantastische prestatie van onze club wordt hierdoor in één klap onderuit gehaald", treurde Moncada. "Ik ben vastberaden om hem eruit te gooien."