Schietpartij bij UPS in San Francisco

Op dit moment is er een schietpartij bezig in een gebouw van UPS in San Francisco. Plaatselijke media spraken een ooggetuige die vertelde dat er geschoten is op de sorteerafdeling op de begane grond en dat de schutter een werknemer van het bedrijf is. Omstreeks 18:45 hebben alle werknemers het gebouw verlaten.

Update 21:05 uur:
Volgens de politie van San Francisco zijn er 4 personen, waaronder de schutter, gedood. De politie onderzoekt nog of de doden willekeurige slachtoffers waren of dat ze bewust zijn doodgeschoten. De schutter heeft zelfmoord gepleegd, volgens politiewoordvoerder Toney Chaplin. Het gebouw wordt nog onderzocht op eventuele andere slachtoffers of getuigen. Er zijn intussen wel 2 wapens gevonden. Er werken zo'n 850 medewerkers in het gebouw.

Update 19:48 uur:
Volgens een woordvoerder van UPS zou de dader zelfmoord gepleegd hebben. Over de identiteit van de slachtoffers wilde hij geen mededeling doen.

Update 19:20 uur:
Ten minste twee mensen zouden zijn doodgeschoten. Daarnaast zijn vier mensen met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De schutter zou zijn neergeschoten. Of hij dood is is niet bekend.