FOK! Wat een weer: warmer

Is juni nat en guur, dan wordt alles slecht en duur.

Goedemorgen,

Het was gisteren een aardige dag. De zon kwam hier zo af en toe tevoorschijn en regen hebben we niet gehad. Toch was het niet overal somber. Langs de gehele kust, tot ongeveer 25 kilometer landinwaarts was het strakblauw. De strandtenthouders vroegen zich waarschijnlijk af waarom niet iedereen massaal naar het strand kwam, maar voor de meeste mensen was het gewoon een bewolkte dag. De satellietbeelden spraken boekdelen. Bij collega Stephan in Haarlem zaten de terassjes overvol bij een zonovergoten 21 graden.

Vandaag krijgen we daar een herhaling van. Zon, maar ook stapelwolken, alhoewel de delen van Nederland waar het gisteren bewolkt was waarschijnlijk wel meer zon krijgen. Het wordt wel warmer, van 22 graden in het noorden tot 26 graden in het zuiden van het land. 

Morgen nog warmer, maar een goede kans op onweer. Vrijdag koeler met kans op wat regen. Het weekend wordt het weer warmer en dan blijft het ook droog.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:19
Zon onder: 22:00
Zonkracht: 7/4

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1822 Charles Babbage presenteert zijn ontwerp voor een automatische rekenmachine.
1834 Isaac Fischer, Jr. verkrijgt vier patenten voor schuurpapier.
1918 De Nederlandse regering besluit de Zuiderzeewerken te gaan uitvoeren.
1940 Het eerste officiële gevangenentransport, met ongeveer 720 Poolse politieke gevangenen uit Tarnów, komt aan bij het concentratiekamp Auschwitz.
1963 Lancering van de Vostok 5 met aan boord Valeri Bykovski.
1985 Ondertekening van de Verdragen van Schengen door de regeringsleiders van België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.

Zonsondergang in Alkmaar (Foto: Papabear)
Zonsondergang in Alkmaar (Foto: Papabear)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!