Dubbelslag Matthews in Zwitserland

Michael Matthews heeft de derde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Australische sprinter van Sunweb was na 159 de sterkste in de sprint. Peter Sagan werd tweede voor John Degenkolb. Matthews neemt ook de leiderstrui over van Stefan Küng.

Snel in de etappe kozen Elmar Reinders (Roompot-Nederlandse Loterij) en Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) voor de aanval. Het tweetal zou meer dan acht minuten krijgen van het peloton. Hansen pakte onderweg de punten voor de bergtrui, waarmee hij zijn voorsprong vergrootte in dat klassement.

Reinders liet zich op 25 kilometer van de meet uitzakken, waarna Hansen het nog even alleen probeerde maar met dertien kilometer te gaan was het ook over voor de Deen. In de finale moest er nog een klimmetje over kasseien beklommen worden. Daar trok de Italiaan Domenico Pozzovivio door, dat zorgde voor wat afscheiding in het peloton. De Nederlandse klassementsrijders Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk zouden ook in het eerste groepje finishen.

Ook de sterke sprinters konden overleven op het klimmetje. In de sprint was Matthews de snelste voor Sagan en Degenkolb. In het algemeen klassement staat Matthews nu ook aan de leiding. Dumoulin staat nu tweede op tien seconden van zijn ploegmaat.