Padt over Oranje: "Iedereen gaf me een thuisgevoel"

Sergio Padt kijkt met een goed gevoel terug op de interlandperiode bij het Nederlands elftal. De doelman van FC Groningen was er voor het eerst bij.

In de jeugd van Ajax werkte Padt vroeger al samen met Fred Grim, die hij nu dus weer tegenkwam. "Volgens mij had nu hij wel wat anders aan zijn hoofd dan onze dagen in Amsterdam. Maar ik ben heel goed opgevangen door de groep", vertelde de 27-jarige keeper aan het Dagblad van het Noorden.

"Natuurlijk trek je in eerste instantie toe naar bepaalde spelers. Jongens die ik nog ken van Jong Oranje en Ajax, vooral. Ik merkte alleen al heel snel dat iedereen me een thuisgevoel wilde geven. Zo ben ik me dus maar gaan gedragen ook."

Padt, die nog geen speeltijd kreeg in Oranje, heeft in zijn contract bij FC Groningen een gelimiteerde transfersom staan. De sluitpost kan niet met zekerheid zeggen dat hij blijft. "Als ik zeg dat ik blijf en twee dagen later alsnog vertrek, doe ik het verkeerd. En andersom is het ook niet goed."

"Ontwikkelingen in de voetballerij laten zich niet voorspellen. Ik kan er dus helemaal niets zinnigs over zeggen. Een dag later kan alles alweer anders zijn."