'Inter doet navraag bij Davinson Sánchez; vijftig miljoen'

Het inmiddels steenrijke Internazionale heeft interesse in Davinson Sánchez. De Italianen zouden bij Ajax navraag hebben gedaan naar de transferwaarde van de Colombiaanse verdediger. De Amsterdammers zouden een vraagprijs van vijftig miljoen euro hebben genoemd.

Internazionale, waar een aantal Chinezen een grote zak geld op tafel hebben gegooid, mag deze transferperiode voor meer dan honderd miljoen euro aan spelers investeren. Het Italiaanse Corriero dello Sport laat weten dat zij nu hun zinnen hebben gezet op Sánchez, maar dat ze tegelijkertijd ook zijn geschrokken van de vraagprijs.

Behalve Inter heeft ook FC Barcelona nog altijd interesse in de Colombiaan. Vorige zomer had Barcelona hem al kunnen strikken, maar de Catalaanse ploeg wilden Sánchez destijds stallen in Barcelona B. Hier had Sánchez geen zin in en hij besloot de overstap naar Ajax te maken. De Amsterdammers betaalden vorig jaar vijf miljoen euro voor Sánchez aan Atlético Nacional.

Mocht het Ajax lukken om Sánchez voor vijftig miljoen euro te verkopen, dan zorgt de Colombiaan voor de duurste uitgaande Nederlandse transfer oit. Op dit moment staat het record op naam van Memphis Depay. Hij verruilde in 2015 PSV voor Manchester United en daarbij was een bedrag van 34 miljoen euro gemoeid.