De Witte en Douma lopen WK-limiet op FBK Games

De Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo hebben al snel twee Nederlandse successen opgeleverd. Lisanne de Witte en Richard Douma plaatsten zich voor het wereldkampioenschap atletiek, in augustus in Londen.

Als eerste was het de beurt aan De Witte op de 400 meter bij de dames. Daarin eindigde ze als derde en dat deed ze met een persoonlijk record van 51,93 seconden, goed om naar het WK te mogen. Justyna Swiety uit Polen boekte een mooie overwinning en haalde een forse hap van haar PR af: van 51,62 naar 51,15. Met 51,65 pakte de Canadese Carline Muir de tweede plek.

Douma kwam in actie op de 1500 meter. Daarin speelde hij met plek tien geen rol van betekenis wat de winst betreft, maar met 3:35,92 bleef hij wel acht honderdsten van een seconde onder de WK-limiet. De voor Bahrein uitkomende Alsadik Mikhou pakte de winst in 3:31,34, wereldwijd de snelste tijd van het jaar. De jonge Ethopiër Yomif Kejelcha, specialist op de vijf kilometer, debuteerde met een nette tweede plek op de vrij sterk bezette 1500 meter.