Nadal sloopt Wawrinka en pakt 'La Décima' op Roland Garros

Rafael Nadal heeft voor de tiende keer de titel gewonnen op Roland Garros. De Spaanse tennisser liet de Zwitser Stan Wawrinka in de finale op het Parijse gravel werkelijk geen seconde in de titel geloven.

In de eerste set ging Nadal gelijk door met wat hij het hele toernooi al gedaan heeft: zijn tegenstander nagenoeg kansloos laten. Wawrinka sloeg een hele vracht aan onnodige fouten, zonder dat te compenseren met winners, en hield met heel veel moeite zijn tweede servicegame. De twee daarna moest hij echter inleveren en binnen drie kwartier had Nadal de eerste set binnen. 

Ook in set twee kon Wawrinka het niet omdraaien. Hij leverde al snel weer een servicebeurt in en kon op Nadal's opslag simpelweg geen vuist maken. De Spanjaard liet zijn dominantie nog eens zien met een fantastische running forehand waar zelfs Wawrinka hem een applausje voor gaf, alvorens de Zwitser een paar games later zijn racket aan gort sloeg uit frustratie - gevolgd door een benut setpoint van Nadal.

Set drie gaf Wawrinka af en toe een klein kansje, maar op 1-3 waren meerdere kansen en een paar schitterende punten ook niet genoeg om zijn service te houden, waardoor Nadal de dubbele break plaatste. Hij gaf Wawrinka zelfs de kans niet om nog een servicegame te pakken en na een compleet mislukt dropshot van de Zwitser was de slachtpartij voorbij: 6-2, 6-3, 6-1.

Nadal brak overigens nog een opmerkelijk record, wat zijn dominantie dit jaar goed aangeeft: hij verloor slechts 35 games in het hele toernooi, waarmee Björn Borg's record, 38 games in 1980, uit de boeken is. Ook bleek maar weer eens dat Robin Haase een heuse wereldtopper is, want de Nederlander kon met acht gewonnen games meer tegen Nadal doen dan wie dan ook. 

Nadal legt weer eens aan voor een mokerslag tegen Wawrinka (Pro Shots/Action Images)
Nadal legt weer eens aan voor een mokerslag tegen Wawrinka (Pro Shots/Action Images)