Nederlandse tennissers uitgeschakeld in kwalificaties Rosmalen

Het tennistoernooi van Rosmalen is alle vier Nederlandse spelers in de kwalificatie al in de eerste ronde kwijtgeraakt. Eén man en drie vrouwen deden een poging om zich bij Kiki Bertens, Richel Hogenkamp, Arantxa Rus, Robin Haase en Tallon Griekspoor te voegen in het hoofdtoernooi van de Ricoh Open.

De 33-jarige dubbelspecialist Matwé Middelkoop probeerde zich na Rosmalen 2008 voor de tweede keer te plaatsen voor het hoofdschema van een ATP-toernooi. De Canadees Vasek Pospisil is weliswaar de nummer 84 van de wereld, Middelkoop gaf hem erg goed partij en won zelfs de eerste set na de tiebreak. De koek was daarmee echter op en Pospisil maakte het netjes af: 6-7 (9), 6-1, 6-3.

Net als Middelkoop waren ook de drie Nederlandse vrouwen in het kwalificatietoernooi toegelaten met een wildcard, geen van hen speelde ooit een hoofdtoernooi op WTA-niveau. De 22-jarige Kelly Versteeg (WTA-773) nam het op tegen de meer dan 550 plekken hoger gerangschikte Zwitserse Amra Sadikovic en dat ging allesbehalve verkeerd. Na een moeizame eerste set pakte de Nederlandse zowaar de tweede set, maar in het derde bedrijf moest ze toch het hoofd buigen: 2-6, 6-4, 1-6.

De eveneens 22-jarige Erika Vogelsang staat zeven plekken hoger dan Versteeg en speelde tegen de Duitse Antonia Lottner, die bijna zeshonderd plekken hoger op de ranglijst staat. Ook Vogelsang ging echter prima mee en ze wist de Duitse tiener tot een tiebreak in de eerste set te dwingen. Nadat ze die verloor was het voor de Nederlandse wel klaar: 7-6 (6), 6-1. Merel Hoedt, niet te vinden op de wereldranglijst, stond tegenover de Tsjechische Karolina Muchova (WTA-275), die in grofweg een uurtje won met 6-2, 6-4.