Wawrinka na monsterpartij in finale Roland Garros

Tennisser Stan Wawrinka staat voor de tweede keer in de finale van Roland Garros. De kampioen van 2015 versloeg in een zinderende halve finale de Britse nummer één van de wereld, Andy Murray, hoewel het einde een beetje een anti-climax was.

De twee waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd en in set één was al gelijk een tiebreak nodig. Ook daarin was het spannend, maar Murray trok nipt aan het langste eind. In set twee ging het weer een tijd gelijk op, maar op 3-3 sloeg Wawrinka toe. Hij brak Murray twee keer en trok de stand zo weer gelijk.

In de derde set hadden beide heren regelmatig moeite op hun eigen opslag en dat resulteerde in de nodige breaks. De twee strooiden met prachtige rally's en schitterende punten - die vaak op naam van Wawrinka kwamen - en na een set die wederom een dik uur duurde pakte Murray de voorsprong.

Het beeld wat serveren betreft draaide in set vier juist weer helemaal om. Waar in de derde set vijf breaks geplaatst werden, kregen beide spelers in de hele vierde set niet eens één breakkans. In de tiebreak was Wawrinka vervolgens de beste en dus kreeg het publiek een prachtig toetje.

Dat viel echter tegen, want plotseling was Murray nergens meer. Nadat hij op 0-4 kwam leek de Brit de handdoek te gooien en hoewel hij Wawrinka één keer terugbrak was dat slechts uitstel van executie: 6-7 (6), 6-3, 5-7, 7-6 (3), 6-1.

Wawrinka klopt Murray in fraaie vijfsetter (Foto: Pro Shots/Action Images)
Wawrinka klopt Murray in fraaie vijfsetter (Foto: Pro Shots/Action Images)