Kuipers fluit finale WK onder 20

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft weer eens een uitstekend affiche toegewezen gekregen. De 44-jarige Nederlander fluit zondag in het Zuid-Koreaanse Suwon de finale van het WK onder 20, tussen Venezuela en Engeland. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zullen hem bijstaan. Danny Makkelie is in Zuid-Korea aanwezig als videoscheidsrechter.

Kuipers floot op het toernooi al twee wedstrijden. In de groepsfase leidde hij de wedstrijd tussen Ecuador en de Verenigde Staten, wat door een goal van de Amerikaan Luca de la Torre in de 95e minuut in een 3-3 gelijkspel eindigde. In de achtste finales floot Kuipers het duel tussen Venezuela en Japan, wat door de Venezolanen in de verlenging met 1-0 gewonnen werd. Dat land staat zondag ook in de finale en wel tegenover Engeland.

De Nederlandse toparbiter kan de wedstrijd toevoegen aan een erg mooi rijtje grote wedstrijden. Zo floot hij ook al de wedstrijd om de Europese Super Cup (2011) en de finales van de Confederations Cup (2013), Europa League (2013) en Champions League (2014).