Leko nieuwe trainer van Club Brugge

Club Brugge heeft donderdagavond bekendgemaakt dat Ivan Leko de nieuwe trainer zal worden. De Kroaat komt over van Sint-Truiden. Bij Brugge treft Leko onder meer onze landgenoten Ricardo van Rhijn, Ruud Vormer, Lex Immers en Stefano Denswil.

De 39-jarige Leko was pas sinds afgelopen seizoen trainer van Sint-Truiden. De Kroaat verlengde onlangs nog zijn contract tot medio 2019. Sint-Truiden ontvangt daardoor naar verluidt een afkoopsom van 650.000 euro voor de trainer. Leko, die in 2005 als speler de overstap maakte van Hajduk Split naar Club Brugge, heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit terug te wilen keren als trainer. Bij Brugge gold hij tussen 2005 en 2009 als publiekslieveling.

"We staan aan het begin van een nieuwe cyclus bij Club Brugge. Bij het kiezen van de geschikte trainer om dit vernieuwde Club Brugge mee op de rails te zetten keken we niet louter naar namen maar naar de juiste ‘match’ en de juiste capaciteiten. Zo kwamen we uit bij Ivan Leko”, aldus Vincent Mannaert, algemeen manager bij Club Brugge.

Hij vervolgt: "Ivan kent de Belgische competitie én het blauw-zwarte huis. Bovendien bewees hij bij Sint-Truiden een hecht blok te kunnen smeden en goeie resultaten te halen. We volgden de prestaties van Ivan Leko met extra aandacht door de Brugse uitgeleende spelers die bij STVV aan de slag waren. Hun progressie was opvallend, net zoals de organisatie die STVV onder Leko aan de dag legde. We hebben er alle vertrouwen in dat Ivan een positieve bijdrage kan leveren aan de Club en heten hem opnieuw van harte welkom bij de Club!"